Tuesday, January 16, 2018

ΚΡΙΤΙΚΗ - ΤΙ ΖΟΥΜΕ;

Στο θέατρο Βέμπο παρουσιάζεται η παράσταση με τίτλο "Τι ζούμε;", μια πρωτότυπη σάτιρα της σύγχρονης πραγματικότητας.
Η ομάδα των ηθοποιών, δηλαδή οι Γ. Αγγελόπουλος, Μ. Μαθιουδάκης, Δ. Μακαλιάς, Αλ. Ούστα, Ζ. Ρούμπος, Γ. Σαρακατσάνης, Λ. Φισφής, Ειρ. Ψυχράμη, τα δίνει όλα επί σκηνής, με σταρ της βραδιάς τον ετοιμόλογο και ανατρεπτικό Λάμπρο Φισφή.

Ξεκινώντας από τα νούμερα της παλιάς επιθεώρησης με καυστικό χιούμορ ο θίασς αποτίει φόρο τιμής σε αξιόλογους συναδέλφους τους του εμπορικού, ενίοτε και εκχυδαϊσμένου, στυλ και ευθαρσώς καταγράφουν τη δική τους γραμμή πλεύσης που διαφέρει παρασάγγας, ανανεώνει το είδος και συνεχίζει την παράδοση, όπως κάποτε έκανε η "Ελεύθερη Σκηνή."

Ανθρώπινοι τύποι και εμπειρίες της σύγχρονης πραγματικότητας και της καθημερινότητάς μας, διακωμωδούνται ανηλεώς, υπάρχει πάρε-δώσε με το κοινό, χωρίς "μπαλέτα" και σεξουαλικά υπονοούμενα, με καλό timing που δεν "ξεχειλώνει" τα αστεία αλλά κάνει την παράσταση εφάμιλλη παρεμφερών stand-up του εξωτερικού, τουλάχιστον (αλλά όχι μόνο) όσον αφορά στα σόλι του Λάμπρου Φισφή. Περιττό να πούμε ότι πέφτει άφθονο δάκρυ λόγω γέλωτος, το θέατρο είναι γεμάτο, η ατμόσφαιρα απογειωμένη και ενδείνυται σαφέστατα η παράσταση για τις μέρες που ζούμε.

Η αρχή και το τέλος της παράστασης αξίζουν πολύ, και στη διάρκεια θα αναγνωρίσετε τον εαυτό σας, τους φίλους σας, τους FB φίλους σας και συμπεριφορές καθημερινές. Σας είναι γνωστά και οικεία όσα λέγονται και γίνονται επί σκηνής, κάπου στο άμεσο ή ευρύτερο περιβάλλον σας υπάρχει ένας απ' τους χαρακτήρες, κάτι έχετε ζήσει ή ακούσει γι' αυτά τα θέματα, κι αυτό κάνει τον θεατή να κλαίει απ' τα γέλια καθώς βλέπει στον παραμορφωτικό και ανηλεή καθρέφτη της σάτιρας τα ελαττώματά του τόσο επακριβώς μεταφερμένα, που δεν μπορεί να μη γελάσει ακόμη και με το χάλι του. Κι αυτό είναι σπουδαίο.

Πάτε να το δείτε, θα περάσετε θαυμάσια, θα ευχαριστηθείτε, θα γελάσετε. Και μετά μη γράψετε στο FB κανέναν δακρύβρεχτο Κοέλιο, εκτός κι αν θέλετε να γίνετε το επόμενο θέμα κάποιας άλλης σάτιρας..


No comments:

Post a Comment