Thursday, September 20, 2018

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ - Lucere, levis (Αχνοφεγγιά)

Με τα χρόνια νομίζω ότι εδραιώνεται η αγάπη που είχα από παλιά για το πειραματικό, το "raw", που όμως είναι τέχνη, είναι πρόταση για κάτι καινούργιο -ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Δεν εννοώ πετάω ό,τι να 'ναι ή μάλλον ότι αυτό μπορεί να το κάνει όποιος να 'ναι.

Είχα ανέκαθεν μια αμφιβολία για την σκηνική πολυτέλεια, σπάνια με πείθει ότι αποτελεί συνθήκη sine qua non για την ποιότητα του εγχειρήματος.
Και πάλι βέβαια εξαρτάται. Η μπαρόκ όπερα ας πούμε μου αρέσει με τα χρυσά και τα στολίδια και καθόλου δε θέλω να βλέπω τον Αινεία, για παράδειγμα, με δερμάτινο μακρύ παλτό ή τη Διδώ σαν περιφερόμενο σούργελο.


Τελοσπάντων, όλο αυτό γράφεται για να σας πω  για μια έκθεση που γίνεται στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Λέκκα 30 (Π artworks). Εκεί, ανάμεσα σε παλιές πινακίδες μια νεαρή καλλιτέχνις από το Χονγκ-Κονγκ, η Lam Tsz Ching (το Δυτικό της όνομα Anliza), εκθέτει έργα της που δημιούργησε με αντικείμενα που βρήκε, παλιά ή χωρίς ιδιαίτερη αξία, στο πλαίσιο μιας residency στην Αθήνα. Η residency αυτή ονομάζεται FaveLab και είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία που πραγματοποιεί για δεύτερο χρόνο το πρόγραμμα One-Artist-A-Week, και που έχει ως σκοπό να παρουσιάσει έργα προσκεκλημένων καλλιτεχνών σε κεντρικούς χώρους της Αθήνας με διαφορετική αρχική χρήση. (Επιμέλεια έκθεσης: ZLR Betriebsimperium Hamburg).
Τίτλος της έκθεσης: Lucere, levis (Αχνοφεγγιά).
20-24/9/2018, Λέκκα 30-Σύνταγμα.

Για περισσότερα: www.favelab.tk

https://myths2015munich.wordpress.com/.../anlizas-endless-bl.../
https://www.anliza.co/

Υ.Γ. Οι φωτο είναι δικές μου με προβληματικό κινητό. Την κατανόηση και την επιείκειά σας. 😊










1 comment:

  1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ!

    ReplyDelete