Tuesday, November 13, 2018

ΚΡΙΤΙΚΗ- Θέατρο (Ερασιτεχνικός θίασος)


 



Στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου στο Π. Ψυχικό ολοκλήρωσε πριν λίγες μέρες τις παραστάσεις του το έργο των Κατερίνας Πουλίτσα-Χρήστου Σούπου, με τίτλο "Η αδελφή της Κυρίας με τας καμελίας", σε σκηνοθεσία του Χ. Σούπου.

Το έργο, έμμετρο και στην καθαρεύουσα με πλήθος γαλλικών λέξεων που πρόσθεταν στην αληθοφάνεια εποχής και χώρου ήταν μια σάτιρα πάνω στα πεπραγμένα της Μαργαρίτας Γκωτιέ, με μια επικάλυψη αστυνομικού αφηγήματος, μια και στον οίκο ανοχής ένθα έδρα η "Μαργκερίτ" (Αθηνά Γκιόκα), πολλές μηχανορραφίες ελάμβαναν χώρα. Σκαμπρόζικο όπως κάθε αστική κωμωδία εποχής που σέβεται τον εαυτό της και με μεγάλη τέχνη στον στίχο, το έργο αφηγήθηκε τα πονηρά τεκταινόμενα στα άδυτα του πολυτελούς "οίκου" και πρόσφερε άφθονο γέλιο στο πολυπληθές κοινό.

Η "Βιολέτα" (Σοφία Βιδάλη), η "αδελφή" της διάσημης "οριζοντάλ" του προπερασμένου αιώνα  θα δικαιώσει εντέλει το όνομα Γκωτιέ ως άξιο της φήμης του στα "ερωτικά", παρά τα εμπόδια που προσπαθεί να βάλει η αντίζηλος Ορτάνς (Αγγέλα Κοντογιάννη) σε ένα γαϊτανάκι παρεξηγήσεων που χαρίζουν γέλιο και χρησιμεύουν ως ανάγλυφο κοινωνικών ρόλων και επαγγελμάτων που σατιρίζονται με κομψότητα αλλα ανηλεώς -απολαυστικός δικηγόρος "Ζισκάρ Ντεμισέ" ο Γιώργος Ασπιώτης.

Ο ερασιτεχνικός θίασος απέδωσε το έργο με μπρίο και ρυθμό απίστευτο, και δεν είχε στο σύνολό του να ζηλέψει τιποτα από επαγγελματικούς θιάσους. Όλα προσεγμένα, από κοστούμια μέχρι μουσική (η απόδοση του "Monsieur Cannibal"  από την Κατερίνα Πουλίτσα στα ελληνικά πρέπει να γράψει ιστορία). Μια πολύ καλή παράσταση.


 Υπόλοιποι συντελεστές:
Ζοζέφ: Γιώργος Αποστολίδης
Μαρί: Ιωάννα Φραγκιά-Μαρία Φιλοπούλου
Ζενεβιέβ: Όλγα Κακαράκη
Υβόν: Γιώτα Σταυρίδη
Αρμάνδος Ντυβάλ: Μάνος Ζαβάκος
Ερνέστ Ντυβάλ: Παναγιώτης Γλιάτας
Γκαστόν τεριέ: Κώστας Παππάς









2 comments:

  1. οποιος δεν το ειδε απλα εχασε !!!!

    ReplyDelete
  2. Συμφωνώ με την κ. Katerina B. και ευχαρίστως θα το ξαναέβλεπα!!

    ReplyDelete