Tuesday, May 16, 2017

PREVIEW - PERFORMANCE

Διά στόματος των ίδιων των καλλιτεχνών: 
Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι της σύγχρονης τέχνης,
Ο Κρίστοφ Τσίγκλερ κι εγώ έχουμε την χαρά να παρουσιάσουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την πρωτότυπη δημιουργία μας Ταρό Μέμπλινγκ (Tarot Moebling)
προσκεκλημένοι του Ινστιτούτου Γκέτε Αθηνών κατά τη διάρκεια της Νύχτας Αισθητικής, την Παρασκευή 19 Μαϊου.
Το Ταρό Μέμπλινγκ αποτελεί μία μίξη θεάτρου, χορού και λογοτεχνίας και θυμίζει θεατρική πρόβα, στη διάρκεια της οποίας το κοινό παρεμβαίνει στην πλοκή, συγγράφει και ανεβάζει το έργο που προκύπτει από τον αυτοσχεδιασμό και τη δημιουργική συμμετοχή αγνώστων μεταξύ τους θεατών.
Ταρό Μεμπλινγκ έχουμε ανεβάσει/διδάξει στην κρατικά χρηματοδοτούμενη γνωστή εναλλακτική σκηνή 2025 του Αμβούργου το 2014 και 2016, στα εργαστήρια του Θεάτρου Τικβά στο Βερολίνο με κοινό/συμμετέχοντες τους ΑΜΕΑ ηθοποιούς του πρωτοπόρου ευρωπαϊκού θεάτρου το 2013 και 2014, στο Φεστιβάλ Τεχνών του Αμβούργου Αλτονάλε το 2014, στο πλαίσιο της Εβδομάδος Κοσμήματος του Μονάχου 2017 στην Γκαλερί Φλόριαν Τράμπλερ φέτος κ.α.π.
Τα θέματα που πραγματευόμαστε με αφορμή τις 22 φιγούρες της Μεγάλης Αρκάνα των καρτών Ταρό και τα ψήγματα διαλόγων παρμένα από την παγκόσμια λογοτεχνία, αλλά και τον ημερήσιο Τύπο, είναι η εξουσία, ο έρωτας, η άνοδος, η πτώση, ο πόλεμος, η ειρήνη.
Για τη συμμετοχή σας στην περφόρμανς δεν είναι απαραίτητη κάποια ειδική γνώση ή προεργασία ούτε υπάρχει όριο ηλικίας, κατάρτισης, φύλου, γλωσσομάθειας κλπ.
Στις 19 Μαϊου, μεταξύ 8 με 11 μμ, θα αντλήσουμε τη θεματολογία μας από την ευρωπαϊκή κρίση και θα φτιάξουμε τους διαλόγους μας χρησιμοποιώντας αποσπάσματα από έργα των Προυστ, Μαν, Ιονέσκο, Κάφκα, Σολωμού κλπ. καθώς και από δημοσιεύματα των εφημερίδων Καθημερινή, Λε Μοντ, Ντι Βελτ κλπ. Θα στήσουμε την παράσταση μας πάνω σε τρεις γλώσσες: Ελληνικά, Γερμανικά και Γαλλικά.
Ως ένα πολιτικό σχόλιο για το Μπρέξιτ δεν θα χρησιμοποιήσουμε τη σύγχρονη λίνγκουα φράνκα, την αγγλική, αλλα θα σχεδιάσουμε από κοινού άλλες λύσεις επικοινωνίας και αλληλο-κατανόησης.
Μπορείτε να έρθετε όποια στιγμή θέλετε κατά τη διάρκεια της Νύχτας Αισθητικής και να μείνετε/λάβετε μέρος ή παρακολουθήσετε το δρώμενο ως θεατές για όσο διάστημα θέλετε στο φουαγιέ του Ινστιτούτου Γκέτε. Μετά το πέρας της δράσης, θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των συντελεστών της Νύχτας και του κοινού στη Βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου στον πρώτο όροφο (11-12 μμ).
Περισσότερες πληροφορίες για τη Νύχτα Αισθητικής, μία συμπαραγωγή του Γαλλικού Ινστιτούτου και του Ινστιτούτου Γκέτε, αλλά και υλικό βίντεο/φωτογραφία για το Ταρό Μέμπλινγκ θα βρείτε στους κάτωθι συνδέσμους.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Λουκία Ρίτσαρντς
ΝΥΧΤΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ
ΤΑΡΟ ΜΕΜΠΛΙΝΓΚ
CHRISTOPH ZIEGLER + LOUKIA RICHARDS = ZLR BETRIEBSIMPERIUM HAMBURG




No comments:

Post a Comment