Monday, May 15, 2017

PREVIEW- Ομάδα Χορού Κράμα


ΟΜΑΔΑ ΧΟΡΟΥ KRAMA
a.m.
Art Factory – Τεχνοστάσιο
Πειραιώς 178 & Λαμίας 6, Πετράλωνα
17, 18 & 19 Μαΐου - 21.30


Η ομάδα χορού Krama που ενεργοποιείται μεταξύ Βελγίου και Ελλάδας, παρουσιάζει στην Αθήνα τη νέα της δουλειά με τίτλο «a.m.» για τρείς μόνο παραστάσεις στο Art Factory – Τεχνοστάσιο (Πειραιώς 178 & Λαμίας 6, Πετράλωνα) 17-19 Μαΐου (21.30).  

Σε ένα δυστοπικό πάρτι που κυριαρχούν οι αντιθέσεις, τοποθετούν τη δράση της νέας τους παράστασης οι τρεις χορεύτριες και χορογράφοι που αποτελούν την ομάδα Krama (Άννα, Δώρα και Εύη Ζούμπα). Στο «a.m.» ο χρόνος ξεχειλώνει και τα όρια μεταξύ πραγματικού και φανταστικού λιώνουν σχεδόν και γίνονται δυσδιάκριτα.

Το έργο, μέσα σε συνθήκη παροξυστικής διασκέδασης, κρυφοκοιτάζει τον άνθρωπο των σύγχρονων μητροπόλεων, παρατηρεί την ταχύτητά του και σκωπτικά διερωτάται για τα σημεία των καιρών: το φασισμό, την υπερ-κατανάλωση αγαθών και σχέσεων, τη σχέση εικόνας και περιεχομένου και το φόβο ως εργαλείο χειραγώγησης.

Στην κόψη του κωμικού και τραγικού, οι ήρωες του έργου ταξιδεύουν σε παράλληλες τροχιές, γεμάτοι αναμνήσεις στο μουσικό σύμπαν που έχει συνθέσει ειδικά για την παράσταση ο The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης).

Επί σκηνής έξι ερμηνευτές της νεότερης γενιάς (Ευθύµης Γεωργόπουλος, Άννα Ζούµπα, Δώρα Ζούµπα, Εύη Ζούµπα, Αναστάσης Καραχανίδης, Νικόλας Χατζηβασιλιάδης) συμπλέκουν το σύγχρονο χορό με το θέατρο. Στην παράσταση ακούγονται κείμενα του Βασίλη Ντούρου. Ο σκηνικός χώρος και τα κοστούμια είναι της Κωνσταντίνας Μαρδίκη, τα visuals του Αριστοτέλη Παπακωνσταντίνου, ενώ οι φωτισμοί του Παναγιώτη Λαμπή.


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Ιδέα – χορογραφία: Krama Dance Company
Μουσική σύνθεση : The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης)
Σκηνικός χώρος – κοστούμια: Κωνσταντίνα Μαρδίκη
Καλλιτεχνικός συνεργάτης σκηνικού: Παναγιώτης Λαµπής
Φωτισµοί: Παναγιώτης Λαµπής
Συγγραφή κειµένων: Βασίλης Ντούρος
Visuals - trailer: Αριστοτέλης Παπακωνσταντίνου
Υποκριτική στήριξη: Λύσανδρος Σπετσιέρης

Ερμηνευτές: Ευθύµης Γεωργόπουλος, Άννα Ζούµπα, Δώρα Ζούµπα, Εύη Ζούµπα, Αναστάσης Καραχανίδης, Νικόλας Χατζηβασιλιάδης

Ηχογράφηση, µίξη : κτίρια τη νύχτα (tenant studios)
Φωτογραφίες: Μαργαρίτα Νικητάκη
Σχεδιασµός αφίσας, γραφιστική επιµέλεια : Δηµήτρης Πολίτης
Προβολή – επικοινωνία: Γιώργος Κατσώνης

Δείτε το trailer της παράστασης εδώ: https://youtu.be/0z0Aki2JybM 



 

No comments:

Post a Comment